nokia lumia

nokia lumia 800 — trznica.

tko kot vsaka druga platforma ima tudi windows phone svojo. rece se ji marketplace. trznica, po nase.
manj kot dve leti stara zadeva za scepec mobitelov, ki bi celo imeli kaksno aplikacijo z njihovih stantov.
minimalisticna stran s se bolj minimalisticnim iskalnikom. me zanima kdaj so nazadnje spraznal cache. rezultati so namrec cisto nekako po svoje, vcasih dolocene aplikacije ne pokaze niti ce napises ime do pikice natancno. zelo malo aplikacij ima kaksno oceno, komentarji skoraj ne obstajajo, cene pa so gromozanske. (izgleda so developerji zaracunal se leta razbijanja glave z IE6.)
o povrnitvi denarja se sploh ne bomo menli, ker izgleda so pri microsoftu svoj support center delali na dobro znani nacin:
1. podatke skrij nekam v 3pm
2. strani med seboj linkaj na extremno cudn in zmeden nacin,in upaj, da bo folk obupal
3. ????
4. profit
sele v odgovoru developerja aplikacije, katero mi je marketplace zaracunal dvakrat, sem dobila link do support centra. sama nisem nasla. (in res nisem tok butasta, obljubim.)
to je bilo pred dvema dnevoma, odgovor s strani marketplace podpore se cakam.
a naj vas to ne prestrasi!
na trznici se najde kar nekaj dobrih aplikacij. dolocene so potrebne, da telefon sploh deluje “tako kot smo vajeni”, druge pa so za moj gust.
connectivity shortcuts
spremeni mucno skrolanje do nastavitev in podmenijev v en preprosti dotik zaslona.
nikoli vec ne boste stali pri miru par minut, da bi v miru odscrollali do podmenija za wifi, ki se nahaja nekje v petnajstem kolenu. sedaj lahko to naredite v trenutku! ali dveh, ajde.
posiljanje kontaktnih vizitk preko sms
ne gre. ne najdem. aaaaaaaa! zakaj tega ni?!?! *shakes fist at sky*
na temlele linku imate aplikacijo, s katero lahko vas telefon iz 2012 poslete nazaj v 2005. podatke posljete po smsu ali emajlu.
boxfiles for dropbox
ce uporabljate dropbox (kdo dandanes pa se ne?!) potem je tale aplikacija prav za vas.
s svojimi datotekami v oblaku lahko delate, kar zelite. ce kaj ne morete in bi, kontaktirajte njihovo podporo. vse bodo spedenal. (tale je placljiva, ampak za nemoteno delo je cena ene kave cisto vredu.)
nextgear reader
rss bralnik za windows phone. super zadeva. sinhronizacija brez problemov, moznost ploscice na glavnem zaslonu s stevilom neprebranih zadev.
tunein radio
predvajalnik radia (navadnega ali spletnega), ki za svoje delovanje NE zahteva slusalk. hvala alahu!
carbon
za vse nas, ki brez 140 znakov limita ne moremo vec ziveti.
veliko veliko boljsa kot uradna twitter aplikacija, celo boljsa kot rowi, ki je bila moj prvi favorit. placljiva verzija sicer nekaj stane, ampak se splaca za vso twitter funkcionalnost (v poskusni verziji ni mozno RTjat, DMjat ali uploadat fotk. damn buggers!).
accuweather
ker pac rabmo vsi vedet, kaksno bo vreme danes popoldan.
(tudi) metricni prikaz za par dni vnaprej, presenetljivo tocno (ceprav, pri vremenu…) in lepo za pogledat. upam, da ne bo nikol prislo prav ampak, ima tudi tornado alarm.
shopping list
za vse nas, ki iz trgovine prinesemo vse tisto, kar ne rabimo, toaletni papir pa pozabimo. zdej rabim samo se app, ki bi me v trgovini spomnil pogledat na telefon.
tasks
ce imate radi sezname potem bo tole super.
sinhronizacija z vsemi mogocimi servisi, razlicne barve za razlicne kategorije, stopnje pomembnosti, dodajanje ljudi iz imenika, url linkov, alarmi, itd itd. ni da ni.
in za moje lokalce se
ljubljana bus
to aplikacijo poznamo ze vsi, ki se vozimo s lpp. mapa je super, prikaz bliznjih postaj tudi, a upam, da bodo kmalu popravli napoved trol (res ne rabim vedet, da naslednja 6N pride cez 687 minut).
 
skratka, na trznici lahko najdete kar nekaj dobrih aplikacij.
z malo vec kot 90k aplikacijami v  bazi sicer ni niti priblizno blizu iOS ali android (cca 550k in 450k, respectively), ampak obstaja sele leto in pol, tako da je v tekmi za stranke kar dober nasprotnik.
poglejte. mogoce pa najdete tudi kaj zase.

Standard