nokia lumia

nokia lumia 800 — na fronti slusalk nic novega.

nikoli se nisem navadla glasbo poslusat preko mobitela. nekako se mi zdi, da to po nepotrebnem trosi baterijo, katero bi lahko uporabla za kaj bolj pametnega, kot npr uploadat na twitter se eno fotko macke. prioritete, pac.
ce sem prej vedno pozabla na dejstvo, da lahko svajpnem v desno za se vec nastavitev ali “podmenije”, mi v media library to zelo dobro nakazejo velike gradient crke.
glasba, videi, podcasti in radii, vse je na broju.
svajp desno in pricakajo nas bliznjice do preteklih stvari. tezko tudi zgresimo album art v stilu tako zelo obozevanih metro ploscic (samo resno, a niso lepe?!). ploscica za emmo hayes, za radio in tudi ploscica za posnetek necaka, ki z ustnicami dela neke cudne zvoke.
na voljo imamo tudi aplikacije, s katerimi lahko izkusnjo se nadgradimo. do sedaj najveckrat uporabljena je youtube, tesno za petami ji je tunein radio, za vse ostale pa je tu mastercard. in trznica.
zvok preko zvocnika telefona sicer se pusti malo (beri veliko) prostora za izboljsanje, ampak na slusalkah se slisi super. mogoce zato, ker ne uporabljam slusalk, ki so prisle v paketu s telefonom, ampak neke cisto druge.
skakanje z enega komada na drugega je preprosto svajpanje, zamude pri predvajanju ni nobene (za razliko od nekaterih mp3 predvajalnikov), kljub 1000+ datotekami v zbirki (for science!). mi pa zelo manjka shuffle funkcija. ali repeat. (edit: ajaaa, to so tiste sive ikonce zram album arta! okej, zdej vem. hvala, google.)
in, ce mogoce niste vedli, ob pritisku na volume tipko na vrhu zaslona (cez trenutno aktivno aplikacijo) dobimo tiste tipicne kontrolne gumbe za predvajano glasbo; nazaj, naprej, pavza. ta fenomenalna ideja nam prihrani kar nekaj klikov in svajpov po zaslonu. *thumbs up*
so me vprasali, ce bi lahko zacela telefon uporabljat namesto svojega mp3 predvajalnika.
iskreno?
niti ne.
vmesnik je sicer zelo lep (minimalizem ftw!), kvaliteta predvajane glasbe presenetljiva, dodajanje datotek na telefon preprost drag & drop, glasnost primerna tudi za gluhe,..
ampak prevec sem navajena, da telefon uporabljam kot telefon in ne kot predvajalnik glasbe ali videov.

Standard