everyday yapyap

govedo nekulturno dvokolesno!

vsako leto v tem casu, ko se prebujajo pticki (no, ko prebujajo mene, kje je zracna puska, ko.jo rabis?!), ko sonce sije ze zjutraj, ni vec minus in je vedno vec punc v pomanjkljivih outfitih, dobim cudovito idejo: kupla si bom kolo! vsako jutro sla s kolesom na siht! rekreacija! svez zrak! veter v laseh! nic vec lpp potnikov, ki ne poznajo deodoranta! biti del “in” folka, ki ga skrbi za ozon! totalno bom kul!
…pol pa se tok dolg napajam s to idejo in izbiram kolo po bolhi, nardim vsakic novo dizertacijo na temo verige in mesecnega najema varnostnika za kolo, ker vsi vemo, da lahko v lj eno kolo v dveh mesecih zamenja pet lastnikov, vmes se pomlad spremeni v jesen in za jesenjo pride zima, pozimi se pa res ne mores vozit s kolesom, ti butl, zimske gume pa tko…. in je ze novo leto, nova pomlad in “uuu, kaj pa ce si kupim kolo?! tokrat pa res? ja, tako je, ana, tokrat pa res!”
.
.
.
ves ta cas odlocanja in odlasanja nakupa pa veselo preklinjam trenutne lastnike dvokolesnika. natancneje tistih 76,4% njih (stevilka je izmisljena in glede na obcutek, ki ga clovek dobi, ko gre pes skozi center prestolnice), ki ne jebejo cestnih pravil pet posto, so totalno neobzirni do vseh ostalih sodelujocih v prometu in so kolektivnega mnenja, da so boga prijeli za jajca in lahko delajo, kar zelijo.
ja, ce se nekdo leno nedeljsko sprehaja po kolesarski stezi, imas moje dovoljenje, da to osebo nasadis na balanco. tudi ni blema, ce ni steze in se peljes po plocniku, ker je poleg tebe par norih voznikov stirikolesnikov. teh v lj seveda ne primanjkuje.
te bom pa naglas poslala v 3pm, ce se sred najvecje guzve pripeljes na svojem fixieju po sredini copove in imas jajca mi se pozvonit, ker se ti nisem odmaknila dovolj hitro. aja, da nikjer ni znaka pes cone? govedo nekulturno, upam, da ti bremze crknejo in poletis direkt v ljubljanco.
kolesarji se znate tok hitro zacet dret, da kako so vozniki avtomobilov do vas nesramni, da nocejo z vami delit cest, in podobna sranja. a ste vi, zoprni kolesarji (seveda ne vsi, zaaaate, dragi bralec, to ziher ne velja!), cist pozabl na cestna pravila? kolesarska steza je tam z razlogom. ce je ni imas vsaj 1m ceste na voljo. blinkerjev nimate, tko da bi bilo fajn kaksno roko uporabit, a? al pa ne cez rdeco, ko vsi avtomobili se stojijo, npr? stojijo zato, ker je rdeca, ne ker so si iz srca zeleli pogledat vaso cudovito frizuro in nova ocala. mogoce bi bilo tudi fajn, ce ne bi v vsej svoji lepoti pritisnjenih hlac se peljaji po sredini ceste in delali zastoje. ce bi se le dalo?
aja! vse tiste, ki so po lj risali kolesarske steze, bi bilo potrebno odpustit. komu tocno se je zdela pametna odlocitev kolesarsko stezo narisat skozi avtobusno postajalisce pred posto? aja, da je postaja uradno samo tistih par kvadratnih metrov pod strehico? resno? za koga ali kaj je potem tist extra siroki plocnik? za kolesarsko stezo, ki sploh ni narisana, ker crte kar izginejo?
da se o stezi na postaji ajdovscina niti ne menimo. idioti.

Standard