everyday yapyap

danes ne grem na dva.

facebook se te dni smatra, vsaj v mojem krogu prijateljev, kot neko nujno zlo. vecina nas dela v panogi, kjer, jebiga, je fb potreben. (o odlocitvi sefice *pomaha*, da mene da za community managerja, raje ne bom. vsi delamo napake, heh.)
s fb imam dokaj love-hate relationship; ce bi se le dalo bi ga deaktivirala (sem ga ze dvakrat), tko pa je moj timeline poln statusov in jutjub linkov do trenutno poslusljivih komadov. ne odkrivam tople vode, samo pazim, da se mi ne razpase plevel.
edini stvari, za kateri se mi zdi smiselno imet fb racun, sta chat in dogodki.
chat? ja, chat. ne, ne visim gor ure in ure, je pa zelo dobro orodje za komunikacijo z ljudmi na (dobesedno) drugi strani sveta. in vem, da obstaja puno strani, kjer so nasteti vsi dogodki po celi sloveniji, ampak tam je prevec vsega. zakaj bi odpirala se en tab, ce ze imam odprt fb?
ena mi je rekla, da sem “queen of rvsp”. sklepam da zato, ker na povabila v 90% primerov kliknem Join, resnicno prisotna pa sem pri 10%. nisem je vprasala, zakaj jo moti, da kliknem Join in potem ne grem. dvomim, da ima moja potencialna prisotnost veliko vlogo pri tem, ce bo ona sla. a kdo res se gre na event samo zato, ker bo nekdo drug tam? stalker much? zaljubljenost? a smo se vedno v osnovni, ko smo izza ovinka spegal za sosolcem, kaj dela, s kom se pogovarja in po kateri poti gre domov, da se bomo potem cisto sluuuucajno srecal?
avtomatski Decline dobijo eventi, ki so v drugem mestu ali ce me tematika resnicno ne zanima (pikniki nekih obskurnih skupin, v katero sem se nevemkdaj vclanla in je to povabilo v bistvu super opomnik, da kliknem Unlike, koncerti in razstave artistov, katerih ne poznam in jih po parih minutah na jutjubu niti nocem podrobneje spoznat, ipd).
vse ostalo spada v kategorijo “uu, zabavno, dajmo si tole v koledar”. opomnik je nastavljen par ur pred zacetkom eventa in ce do takrat se nimam zmenjen z nekom, da gremo, potem bo gladko ignoriran. se en izmed “o lej, sem pa nisem sla” eventov.
se dobro, da ima fb neke svoje opomnike.
mogoce pa si premislim in grem na piknik s klobasarno.

Standard