30 v 30

kurbirski stoli.

20 v 30
ko sedim v tisti veliki tistoč ton težki konzervi, ki me bo s pomočjo nekih fizičnih zakonov, ki bi mi mogli bit vsaj malo znani iz časa srednje šole, a mi seveda niso niti najmanj, pripeljala tisoče kilometrov na drugo stran sveta, bo moja največja dilema:
katero počivalo za roko je moje?!
če sedim ob oknu, potem je logično, da nimam ravno veliko pravice do njega, ker imam jst čez regulacijo roleta za okno in se opravičujem tistmu za mano, ki je pravkar hotel nardit fotko krila, mal preveč mi sije tistolele sonce in če sem že plačala malo bogastvo za karto in skoraj še enkrat toliko za prtljago brez strupenih in za vse ostale nevarnih tekočin, potem ga ni junaka, ki bi mi preprečil, da bom zdajle dala roleto dol! prav tako ni za zanemarit dejstvo, da je stena letala kot malo preveč oddaljena naslonjalo za mojo glavo, ko me par minut po kavi zmanjkalo in za ta komfort nekateri plačajo ekstra.
če sedim ob prehodu, potem je logično, da tisto na desni ni moje, ker bom takoj po vzletu, mogoče že prej, imela na voljo vsaj 2 dodatna metra komforta in levo nogo stegnila daaaaaleč naprej v prehod in jo nejevoljno umikala vsakič, ko bo šel kdo mimo, ker a res? točno zdajle moraš it na wc? je na letališču bilo premal stranišč za tvoje visočanstvo? počakaj zdaj par ur, bo boljše kot pa tista joga, da se 30.000 kilometrov v zraku v miru polulaš. sej ne greš kakat, ne? to bi bilo zelo nesramno do vseh na letalu!
če sedim na sredinskem sedežu pa… dobim kaj?
nog ne morem stegnit, ker je spredaj neka žena, ki si je drznila naslonjalo svojga sedeža dat za 2mm bolj nazaj (zakaj to sploh še dovolijo na določenih letalih? a res rabim it v zobozdravstveno šolo, da bom vedla v kaj gledam?) in s tem krati mojo svobodo premikanja in naredi moj pladenj s tistim ekstra lahkim kozarčkom vodo še dodatno bolj nestabiln. aja, roki lahko dam na počivala? ni res! tista počivala postanejo no mans land aka kdor prvi pride, prvi melje. če dam jst prva roko gor, potem je to uradno moje počivalo. dok ne dam roke dol. stevardesa se ne bo stegnila k meni s prej omenjenim kozarčkom, torej se moram jaz in ko naredim to, dam roko dol s počivala. in potem je odprta sezona na počivalo. napdajo z leve in z desne, nihče ni varen in .. sranje, en drug komolc je že gor.
torej, kdo dobi svojega?!

Standard

One thought on “kurbirski stoli.

Comments are closed.