nekaj za duso

>pomlad je tu in tudi tale blogic je skinu par kosov garderobe.

>za 100+nek drobiz rss feedov uporabljam google reader. nic presenetljivega, je le eden najboljsih rss readerjev na marketu. plus, njihova mobilna razlicica, ki je v bistvu narejena za touch telefona, a se vseeno zelo dobro prikaze tudi na moji qwertz nokii.
ker pa se mi standard obleka ne dopade (prevec sareno) imam instaliran helvetireader 2. svetlo sivo ozadje, text crn, glavne ikone in stevilo neprebranih postov v rdeci barvi. simpl ko pasulj.

prejsn dan pa se stvar nikakor ni hotela povezat s serverjem, tako da smo (jst in maljarda drugih uporabnikov) bili primorani (*le gasp*) uporabljat google reader brez olepsevalnih okoliscin. do tega pa mi tudi ni bilo, tako da sem se na meni najljubse bloge spravila po tisti stari poti (domac url) in jih prebrala v obliki, v kateri so bili namenjeni za bralce.
vsi avtorji svojim izdelkom namrec damo neko svojo konotacijo, svojo obliko, povdarke na dolocene besede, itd.

in ko sem prisla na en blog me je skoraj kap.

tolko razlicnih pisav, velikosti rangirajo od “normalnih” (tale izraz bomo jemali zelo lahko) 12px do gromozanskih 32px (zakaj tocno ji je bil tisti podatek tako pomemben?? na opisano zgodbo ni imel vidnega efekta.), do trojnih presledkov med odstavki ter celotno barvno paleto v enem samem stavku. precrtavanje besedila in posevne crke so tudi imele izlet v neznano, najveckrat v istem postu.
vsebina je sicer bila super (drugace je ne bi imela na rssu, d0h!), ampak izgled me je totalno odvrnil od ponovnega vracanja. namesto da bi se spravla v vsebino, sem vecino casa pretrpela z odkimavanjem nad se enim stilom pisave.
ker pa morajo vsi znanstveni rezultati bazirat na vsaj dveh primerih sem se potem drzno podala se do drugih blogov. (zakaj si to delam?)
do myspace gifov, ki se svetlikajo kot za stavo, utripajo ter sprozajo napade epilepsije, do popolne zmede v postih, ko slike gledajo veliko cez rob containerja in vrze iz tira se tako zacementirano tabelo.

ne, originalna oblika nekaterih blogov res ni zame. raje pocakam, da pride helvetireader nazaj online.
bo boljse za moje oci.

me je pa to vzpodbudilo, da sem koncno le spremenila izgled mojga bloga. sicer ni glih neki dizajnerski ali developerski dosezek, ampak uporabljam blogger in za dolocene funkcionalnosti je treba html prepustit njim in samo njim (koja koda, kaj si ti ja fukjen!), tako da mi je na koncu ostalo le tweaking preko njihovega template designerja >> advanced >> add css. hvala bogu za !important in visibility:hidden. res ne vem, kako bi se drugace znebila tistih (izgleda) nujno potrebnih elementov. bleh.
belga placa je puno, widgetov razen twitterja (v footerju) ni, in to mi je cisto dovolj.

Standard