cajt-pred-tagi

>hoorah!! …. or, how do you spell that anyway?!

>pri pivicku se nama je spet pridruzil marinc ameriske vojske, trenutno stacioniran na embasadi v ljubljani, jason.
pravijo, in glede na moja zadnja dva obiska tam je to skoraj res, da je postal pod skal’co ze pravi inventar. pogovor je stekel dokaj hitro, fant je le ze imel par jackov v riti, in arogantnost mu tudi ni prevec tuja. v tisti eni urci, kar sma ga z I imele cast imeti zraven, pa je povedal par cvetk, ki so samo potrdile splosno svetovno mnenje o americanih. oziroma, da ne bom koga uzal’la, o tistih tanajbolj neizobrazenih americanih, katerih vir informacij so fox news in glenn beck, nacionalni sport baseball in ideja o popolnem zajtrku peanut butter and jelly sandwich.

• obozuje, ko ga vrzejo ven iz kluba. tako kot takrat v zimbabveju, ko so se stepli s piloti (“fly boys”, top gun itd). zakaj to obozuje? se sam ne ve.
• po njegovem mnenju mu lokalnega jezika ni potrebno znat. ali vsi govorijo anglesko (kar mu gre v sloveniji zelo na roko, ker poleg kletvic ne zna ene druge besede), ali pa se morajo naucit. on je iz AMERIKE, on je glavni.
• nima pojma kdo je to michael moore, za filma “bowling for columbine” in “fahrenheit 911” se slisal ni. njegov retort? “a sta vidle film Yes Man?” ’nuff said.
• v vojsko je sel takoj po srednji soli, se pred 18 letom. popolnoma na lastno zeljo. to, da sta v vojski tudi njegov, sedaj ze upokojeni ata, in brat, to ni igralo nobene vloge.
• najraje bi, da ga nekje na terenu ustrelijo (tko, manjsa praskica, nic resnega, seveda). zakaj? ker bo dobil purple heart in moznost takojsne upokojitve, kjer bo do konca zivljenja imel placano zavarovanje in prejemal vsaj $600 penzije mesecno.
• brati zna zelo slabo, ampak on “pozna vse vojaske zakone in ti mu lahko pomagajo iz vseh situacij”. razen, ko je potrebno kaj prebrat, seveda. (te logike SPLOH ne kapiram.)
• sicer je glasoval za obamo (ena plus tocka v celem veceru), ampak ta “nuthead” ni naredil se nicesar, zato bi pri ponovitvi volitev glasoval za mccaina. ker “on je vsaj dal nekaj cez”. (ref: pow) (petnajst minus tock takoj.)
• o trenutni reformi zdravstva nima blage veze, konstantno je ponavljal neko cudno idejo, da bi si po tej novi reformi morali vojaki sami placati zdravljenje, ce bi bili v vojni ranjeni. (mogoce ne iscem na pravih naslovih, ampak o tem res nisem nicesar nasla. vseeno se mi zdi popolnoma nesmiselno, da bi kaj tazga sploh prislo komu na pamet!)

in ko je rekel, da bi brez amerike in njihove pomoci pri ujetju in usmrtitvi saddama husseina svet sel po gobe, takrat smo mi nas prelepi pogovor zakljucli. ko je videl sokirana izraza na najinih obrazih, in ko sem ga z njegovih minnesota naglasom vprasala, ce RES zeli, da gremo v ta pogovor.. takrat si je on zazelel se enga viskija in se odstranil.

in niti sekunde prehitro.

Standard