everyday yapyap

>oce nas, daj nam danes nas vsakdanji kruh… eeerm.. toast.

>ko se koncno le prepricam, da je ura cajt in da se je potrebno pobrat iz postelje, takrat je plan akcije sledeci: kopalnica, kuhinja, dat vodo gor za kavo in dva toasta v toaster. to je preraslo iz rutine v nekaj se veliko bolj automaticnega. (prepricana sem, da obstaja kaksna lestvica navad, in tale moja je tako hardcore, da je na lestvici sploh ni vec.)
boljse zame (in posledicno za vas), da nic ne pride vmes in zmoti to proceduro. heads have rolled.

mojo obsesijo s kavo poznajo ze vsi, pac jo potrebujem za normalno delovanje. tu sploh ni dvoma. ce pa nekdo prezivi malo vec kot par jutr z mano, pa jim je takoj jasno tudi, da v kompletu s kavo pride se toast.
ce vem, da v kuhinji ni toasta, me zagrabi manjsi napad panike. ne zezam sploh. toast lahko jem 100x na dan, ni problema. tudi ce ne pojem cisto nic druga taisti dan. in ko recem “toast” mislim tisto rezino kvadratnega kruha, kjer je namaz cisto sekundarnega pomena. ce je je, ce ne pa se tud ne bom sekirala. torej, ne govorim sploh o tistih 20cm visokih snedvicih, ki imajo med dvema extra tankima rezinama kruha pol kg salame, majoneze, solate, sira in je po vsej verjetnosti se deep fried speceno.

moje navdusenje nad toastom pa ima izgleda kar veliko ljudi, saj obstaja tudi muzej toasterjev. ker vsi vemo, da je koncni rezultat popolnoma odvisen od masine, ki je zadolzena za kremacijo sveze rezine kruha. in med brskanjem po arhivih so me naucili, da obstajata (vsaj) dve vrsti toasterjev. imamo tiste, kjer a) je maljarda nastavitev, nad nobeno nismo cisto navduseni, in na koncu nam toast se katapultirajo 5m v zrak (za nekatere bi potrebovali orozni list, ker so res nevarni), in b) ki izgledajo kot pokonci postavljen walkman. ti zadnji se mi bolj dopadejo, ker je mehanizem popolnoma manualen. obstaja namrec samo ena nastavitev, ON ali OFF. tudi cas si izmerimo sami: ko imamo obcutek, da je ze dovolj opeceno, preprosto “odpremo” toaster. simpl kot pasulj.

in ker je potrebno vsako preprosto stvar dodatno zakomplicirat, ker lahko cisto vse izpopolnimo do namisljene perfekcije, je tu seznam 10 toasterjev iz prihodnosti. izgleda je trenutno najbolj popularna stvar zapeka osebnih sporocil in najrazlicnejsih dizajnov na rezino. juhu?
osebno se mi najbolj dopade glide. toast gre noter na eni strani, med pecenjem se premika in opeceni del rezine se prikaze na drugi strani. tako lahko istocasno vidite oba “stanja”. edini minus je, da se lahko naenkrat pece samo ena rezina.

Standard