everyday yapyap

>glasba je enaka danasnjemu vremenu: neodlocena.

>danes je tak bedn dan, ko se vreme ne zna odlocit med dezjem in soncem. pomije se posoda, naredi se se ena velka salca kofeja, ugasne se telefon in glasba se da na max. in to ne tisti stari zlajnani mp3ji, ki se ze veliko predolgo valjajo po disku. ce bi z digitalnih fajlov bilo mozno pobrisat prah, potem bi rabla vsaj par dni da uredim zadeve. in ker sem (ali pa se mi tako samo zdi) glede dolocenih zadev dokaj impulzivna oseba, dajmo to aplicirat tudi na trenutno situacijo:

Are you sure you want to delete this folder?
OK

novo glasbo najdet je najlazje, in vcasih najboljse, z branjem muzickih blogov. teh je tolko kot rusov, tako da inspiracije ne bo zmanjkalo.
in izgleda je danes dan za mixtape.
mixtape se dandanes uporablja kot medij promocije, kot nekaksen teaser za naslednji album. za nas, otroke 80′, pa je mixtape bil tisto, kar smo si mi vcasih snemal z radia na tdk kasete. spominjam se natempirat kaseto cist na koncu pesmi pred outrom (ali preden se je oglasil spiker z radia in mi ga je uspelo zraven posnet) in poslusat radio s prstom na record tipki (vcasih se z drugim prstom na play). ce bo slucajno kak dober komad, ki so ga sicer zavrteli maljauzentkrat na dan, ampak filing je bil vecji to imet posneto na kaseti. ker kaseto si potem lahko dal v walkman, dal za vrat tiste velke crne slusalke in sel na dvorisce, kjer so bli drugi s svojimi sivimi in crnimi walkmani. te kasete si si potem lahko sposojal, presnel doma. uzivancija, skratka. preveckrat se je tudi zgodilo, da si lahko slisal dva komada naenkrat, ker so se kasete presnemavale. jbg, tam ni bilo mozno zbrisat stvari in nalozit nove, kot zdaj s cdji. ne, ne! ce ni bilo pri bajti nobene prazne kasete se je pac vzelo eno staro (“tega itak ne bomo vec poslusal, to je od lani!”) in presnelo. ati mi se vedno ne odpusti, da sem mu presnela neko staro od led zeppelinov. kaj cem, za zeppeline takrat nisem niti poznala (ta napaka je ze popravljena), bolj so bili pomembni tlc, montell jordan in salt ‘n pepa!

trenutno se mi vrti The ILLZ in njegova The Pursuit. eden boljsih komadov je Let It Fall, ker se v njem najdem popolnoma.
a ves ono, ko se drzis nazaj, ker te je strah? in isces izgovore, da se nekaj ne bi zgodilo? ceprav bolj kot jih isces in vec kot jih imas, vse bolj ti je jasno, da je vse skupaj brezveze? to.
(download link)

drugi mixtape na seznamu je Julio Bashmore in Vice Mixtape.
ce je bila prejsna polna globokega besedila in krajsih potovanj po spominih, je tale cisti odklop. chillout instrumental, ki na tale bedasto nedeljsko popoldan pase bolj kot samar budali.
(download link)

in ker vse fajne stvari pridejo v trojkah sta tu se Astro Nautico in njun Blank & Kytt’s Semi-Sensual Mix, ki sta v zadnji mix nametala vse od t pain, kate bush in celo jackson 5. za manjsi unwind sta super.
(soundcloud link)

Standard