pa dajmo resit svet

>dva vticnika in en zaznamogram/zaznamklet/zaznamcek/cahn (?)/zaznamek.

>so mi rekli, da so moji posti morbidni in da ce sem vredu, tako da vam danes dam linkovje do meni v zadnjih tednih najljubsa plugina (in en bookmarklet) za firefox. jebiga, vecino casa na netu prezivim s firefoxom, delo in zabavo si je potrebno olajsat.

morning coffee
stvarca, ki za chrome obstaja ze nekaj casa (link), za ognjeno lisico pa so zadevo izpopolnal sele pred kratkim. kar je cist nepomembno, ker je stvar zelo kul. namrec, za dolocen dan v tednu (ali kar za cel teden) si lahko nastimamo strani, katere hocemo, da nam firefox odpre ze ob prvem dnevnem zagonu (oz. takrat, ko hocemo). itak nas ima vecina zjutraj proces s katerim pridemo na tekoce. mejl, tw, fb, bbc ipd. in zakaj bi klikali 4x, ce pa lahko samo 1x?
lazyness is the mother of all invention, a ne?

milkshake image
na netu je maljuzenttisocstodvajset fotk, ki se nam dopadejo, in dolocene si hocemo shranit na trdi disk, zato smo ze vsi navajeni na desni klik, save image as.., iskanje prave mape in koncno le Save. tale milkshake zadeva pa nam omogoci shranjevanje fotk v oblakec nekje na ceveh svetovnega spleta. no, link do slik se shrani. kar ni najboljsa resitev, glede na to, da lahko lastnik fotke le-to zbrise, prestavi. ampak okej, za zacetek bo.
stvar je sicer zaprta, ampak ce se daste na cakalno listo pridete zelo kmalu na vrsto. (btw, ce kdo rabi vabilo, imam jih 5.)

whatfont bookmarklet
tale je bolj za dizajnerje in/ali web developerje. glede na poplavo web font storitev (tlelele je manjsi neuradni pregled fontov glede na brskalnik) je logicno, da ne poznamo vseh (kje so casi, ko so se uporabljal samo arial, verdana, tahoma, georgia in times new roman!). ce imamo instaliran ta bookmarklet se nam nad kurzorjem pokaze ime uporabljenega fonta. dobra stvarca.

Standard