nekaj za duso

pismo moji bivsi.

v zadnjih tednih se v tistih veliko prezgodnjih voznjah s trolo zamislim nad zivljenjem, nad situacijam v katere se mi je uspelo spravit, nad ljudmi s katerimi sem bila, in sem. a najveckrat ostanem v preteklosti, sedanjost je udobna. in bolj kot lepi trenutki mi v misli vdrejo negativni momenti. momenti, katere sem jaz naredila negativne. momenti, ko sem bila do dolocenih ljudi prav nesramna in nisem imela jajc, da to tudi priznam. in momenti, ki so mi bili kot opeka vrzeni v glavo, z enega dneva na drugega. momenti, katere bi veliko lazje prezivela, ce ne bi bila tako globoko pri stvari.
takrat, ko sem ji lagala v obraz in potem stiri ure kasneje poskusala popravit s trkanjem po njenih zaklenjenih vratih, sem se obnasala tako zelo pubertetnisko, neodgovorno in grdo. vem to zdaj.
vem, da zveni neumno, ampak res si zelim, da bi me vidla zdaj. da bi vidla, kako sem se spremenila. v mislih sem ti ze nestetokrat rekla, da mi je zal, da mi prosim odpusti, ampak vedno se zdi, da ni dovolj. ker vem, da res ni.
ampak, mogoce, enkrat, ko boma spet v isti drzavi, mogoce bi lahko sle na kavo. da mi poves o vseh tvojih afriskih kolegih, o enem izmed nestetih protestov na katere tako rada hodis in upas, da bos pomagala spremenit svet.
mogoce enkrat.
takrat, ko si mi ti lagala v obraz, sem hotela samo, da gres ven iz moje sobe, da gres dol z moje postelje, da utihnes, da si nehas zmisljevat in nehas iskat izgovore. da mi poves po resnici in greva vsaka svojo pot. “vse se vraca, vse se placa.” sem si rekla, ko sem v solzah koncno le zaklenila vrata za tabo in te preklela. ni bilo zadnjic.
ko recem, da hocem, da si srecna, to tudi resnicno mislim. tudi pomislim nate vsake tolko. in ne, nocem te nazaj, samo zanima me, kaj delas. zakaj se kregas s svojim bratom, kdaj si postala totalno drugacna oseba od tiste, katero sem poznala jaz. zal mi je za tisto osebo, kakrsna si bila. in ne samo meni, tudi najinim skupnim kolegom.
ampak, mogoce, enkrat, ko bos imela cas, mogoce bi lahko sle na kavo. da mi koncno pokazes slike svojega stanovanja, da me peljes v svojem rdecem avtu, katerega si si tako dolgo zelela.
mogoce enkrat.

Standard