everyday yapyap

bitni pogovori. *

najprej je bil yahoo messenger, na racunalniku v dnevni sobi. na tisoce sob, neki moderatorji, prepovedane kletvice in vsi so se menli o sexu. zabavno, ni kaj. sploh za 14letno mene, ki je bila v DNEVNI SOBI.
potem je bil irc in veliko prevec zagonjenih ur v racunalniski sobi na faxu, kjer bi tist racunalnik v kotu skoraj ze lahko bil moja last. med klamfanjem bedarij smo se naucil slepo tipkat in miljon zabavnih odgovorov na “a/s/l?”.
sledil je icq, zelena rozica poleg moje uin stevilke (katero mi je vedno uspelo pozabit), in fenomenalna nova funkcija, ki je pokazala, kdaj je druga oseba tipkala. tu je tudi prislo do tistih zmedenih misli, “caki… XY tipka ze vsaj 10 minut… a ne najde tipke enter? … ziher je to.. al pa pise esej.. pa samo vprasala sem jo, kako je blo vceraj.. mogoce pa je umrla” to zadnje je bil edin logicn zakljucek.
kmalu zatem se je pojavil msn messenger, video pogovor, in sele pred kratkim sem ga zares nehala uporabljat. ne zato, ker ne bi hotla, msn mi je se vedno eden boljsih chatov, samo vedno manj ljudi je bilo online, da bi opraviclo konstantne apdejte, cudne postavitve elementov in faking velike crke, ki so prisle z metro winsi. tudi messenger plus in downgrade na verzijo 9 nista pomagala.
ves ta cas je nekje v ozadju bil tudi skajp, katerga pa nikol nisem rada uporabljala. stvar je tako faking tezka, vsak nov apdejt prinese se slabso kvaliteto slike (edini razlog za uporabo, imo), in vedno veckrat ugotavljam, ce je na sliki moja zena al nek kaktus sred shopping centra.
trenutno zmaguje, in drzi veliko prednost, google talk.
simpl, clean, sicer tecn, ker hoce bit z vsakim novim sporocilom aktivno okno (obssessive much?) in vcasih mi s tem drama queen obnasanjem ornk zjebe workflow, ampak ajde, naj mu bo. cakam na apdejt, kjer bo vec opcij v nastavitvah, in ne, ne mislim se povezat z orkut (wtf je to?).
a sem v vseh mojih letih online chatanja slucajno zgresila kaksnega?
* bitni pogovori je drugace “podcast o applu, tehnologijah, gadgetih, produktivnosti in sploh vsem”. sori nejc, cist mi je uslo iz spomina.

Standard