pa dajmo resit svet

>novice iz celega sveta, tokrat brez crnila na prstih!

>mislim, da nisem edina, katera bi zjutraj rada imela v rokah vse mozne novice sveta. se najraje bi jih imela v papirnati obliki, se sveze iz tiskarne (minus crnilo na prstih), ob veliki salci kofeja, na klopci na moji terasi in s soncem, da mi greje noge.
lastnik bajte sicer je narocen na delo, ampak tip se vstane veliko prezgodaj, tako da imam dostop do casopisa samo takrat, ko je na jadranju po kornatih. ostali slovenski casopisi so pa podn od podna, ce smem tko rect. novice so brezvezne, ker hocejo za vsako ceno (skoraj tako kot 24ur.com) narediti skandal in senzacijo iz vsake muhe. zurnal in podobne bedarije so tocno to, bedarije. nic proti njihovim novinarjem, ste vredi folk, vsi imamo najemnine in kredite za odplacat.

in ker vemo, da je internet ena extremno velika zakladnica informacij, s to super lastnostjo, da se ji kvadratura poveca maljonkrat vsakih par minut, je cisto logicno, da smo tam nasli resitev za ta manjsi problem. ampak, ker vsi casopisi niso dostopni v pdf formatu (nekateri grejo celo tako dalec, da imajo vsako stran posebej. yes, im looking at you, @DeloMag!), se bomo mogli zadovoljiti s prvimi stranmi casopisov. (bolje ista nego nista.) te lahko najdete na kar parih koncih internetne kanalizacije (google is your friend), meni najljubsa je newseum.

cisto vsem pa le ni dovolj samo tistih par kratkih, pa cetudi EXPLOZIVNIH!!, novic, tako da se je par deckov iz san francisca spravlo skupaj in naredilo newsmap.
novice jemlje iz guglovga agregata, vkljucuje novice iz vseh vecjih interesnih podrocij, iz vseh koncev sveta in v stirih jezikih (ne, slovenscine ni). ekran se vam razdeli v barvast mozaik (vsako interesno podrocje ima svojo barvo), in popularnost novice (glede na stevilo clankov in povezav) je vidna po velikosti pravokotnika le-te. (slika spodaj)
vsecno.

ja, vem, kaj si mislite. “ni isto. ni tistega rituala obracanja strani, ko se moras skoraj stepst s casopisom, da ga dobis v zeljeno velikost.” res, to ima poseben car. (mogoce malo manj zame, ker moram vedno, ko pridem v lana, najprej 15 minut skupaj sestavljat casopis! i mean, seriously!!)
ampak ce ni pravega casopisa na dosegu, in glede na to, da zivimo v druzbi, kjer nam ze itaq zmanjkuje casa tudi za kosilo, potem se tala varianta kar prileze. wifi je dandanes povsod, s kompom se prestavite v najljubsi kafic in narocite kavico. boste vidli, da bo pasalo.

Standard