everyday yapyap

>+1

>(vecina tega posta je bila napisana pred parimi tedni, ko se ni blo google plusa.)

na druzbene medije (al kaksen je zadnji prevod fraze “social media”?) se spoznam ravno toliko kot od cigaretov odvisna opica, kateri so pravkar pred nos porinli kompjuter. torej, sploh ne izkoriscam vseh moznosti in prednosti, ki jih vse te mreze imajo za freelancerja kot sem jaz. parkrat sem ze dobila po prstih, ces zakaj nic extra casa ne investiram v to cudo od tehnologije. ampak, iskreno, takole mi cist pase. ne rabim vec.

itak uporabljam samo FB in twitter, in to mi je cisto dovolj. vseh ostalih linkedinov, foursquareov ipd se izogibam kot hudic kriza. dobro, glede na to, da na FB samo vsake 3-4 ure apdejtam status (vecina jih ni niti zrasla na mojem zeljniku, zato me prosim nehajte sprasevat, kje jih pobiram. google tle zelo dobro pomaga.) in nalepim gor kak video, potem sem ena izmed tistih uporabnic, katerih se mark mogoce hoce lossat po hitrem postopku. FB Purity je namrec ena najboljsih pluginov ever, in ne, nobenih vasih requestov za taksno ali drugacno bedasto igrco/aplikacijo ne dobim. to je vse blokirano ze po defaultu, in resnicno sem mnenja, da se bo svet podru, ce grem to odklobirat. jeba.
mislim, da so eventi edini razlog za mojo se vedno pogosto uporabo FBja. to se je namrec tako zelo razpaslo, da dandanes prej dobimo povabilo za nek dogodek v inbox, kokr flajer v roke. veliko jih je slo celo tako dalec, da so fizicne reklame in informacije o sebi in/ali svojih dogodkih skenslal in te najdemo samo na njihovi FB strani. kar je men totalna bedarija (res, da sem veliko na netu, ampak papir imet v torbi je se vedno najboljsi opomnik.), ampak kapitalizem vedno zmaga.
potem so tu se ti famozni, in prekleto nadlezni, Like gumbi, katere lahko najdemo se na strani palominega toaletnega papirja. da bojo nasi FB frendi ja vedli, s kaksnim papirjem si radi obrisemo rit. (ugotavljam, da imam v RL cisto napacne prijatelje; o toaletnem papirju se sploh se nismo menli!)

najbolj redno uporabljam twitter. informacija, ki je zelo jasna iz stevila mojih twitov. (*nervous grin*)
ceprav, ce vzamemo v postev dan vpisa (early bird), potem imam bogih 21 twitov na dan. kar zadnje tedne sploh ni res, stevilka je veliko manjsa, ampak ni vazno.

in na ta “lajkaj tole mojo stvar!!!” so pred kratkim skocli tudi pri googlu. et tu?!
preprostost, po kateri so znani, je najprej dobila instant preview. s klikom na ikono povecevalnega stekla se nam na desni prikaze predogled strani, katero bomo ali ne bomo obiskali. zakaj je ze to potrebno? kaj tocno bom izvedla iz 10x20cm velkega predogleda, kjer je text veliko premajhen za normalno branje, da mi potem ne bo potrebno vseen kliknat?
in sedaj smo dobili se +1.
kao neka super fenomenalna funkcija, s katero bomo lahko svojim kolegom (kontakti v gmailu?) sporocili kateri search rezultati so vredu. vsi ti +1 se shranjujejo v nasem google profilu, katerega lahko nastavimo za privat ali javno. torej, se ena izmed malega morja aplikacij za shranjevanje bookmarkov, samo da za tole ne rabimo extra uporabniskega imena, ker je vse skupaj vezano na nas email account.
zakaj ze?
sploh pa, gumb +1 je samo na google strani, kar pomeni, da moramo nazaj na to stran po tistem, ko smo ze nasli iskano. ker to vsi redno delamo, a ne? sicer ne bo potrebno dolgo cakat, da bodo vsi “Share this with your readers cus if you dont they will certainly die!” ponudniki dodali se +1 gumb. na tale vagon je potrebno skocit.

——————–

(danasnje nadaljevanje posta)
in sedaj imamo tu se google plus. nekaj, kar izgleda kot facebook, naj bi se uporabljalo kot facebook, ampak da kao ni facebook, ker je to naredil google? hm. upam, da je mark google ekipi poslal kaksno “welcome to 2004!” torto. okej, res da G+ nima tistih nadleznih igrc, vprasanj in reklam z dvomljivo slovenscino, a je stvar vseeno cista kopija FBja. edina razlika je recimo v tem, da trenutno G+ uporablja zelo malo ljudi. mogoce so vrata vecini folka se vedno zaprta, ne vem. vabila smo ze vsi posiljali, a se obstaja kdo, ki ga ni dobil? (ko smo ze pri vabilih, zakaj me gmail se vedno sprasuje, ce hocem folk povabit v gmail? mislim, da so do sedaj ze naredl ta korak, ce jim je res bilo do tega.) 100% folka v mojih krogcih je s twitterja, 98% objav sem ze vidla na twitterju, karkoli postat G+ se mi zdi potrata casa, ker “itak sem ze dala status update na FB, a zdej naj pa tle se enkrat? eh, ne da se mi.”.

@kaktuskaktus je napisala nekaj, s cimer se popolnoma strinjam, in dam roko v ogenj, da nas vecina misli tocno to: “s tem #googleplus smo zdej vsi kot s povoženo živaljo ob cesti, sam s palco mal od daleč dregamo, če se bo kej premaknal.”.

G+ sicer napovedujejo uspeh (pffft, itak, ce je pa google naredu!), a imam filing, da bo koncal na isti nacin kot sta buzz in wave. se kdo sploh se spomni teh dveh? yeah, didnt think so.

aja, in kteri idiot je odobril moznost uploadanja animiranih gifov? a se niso iz myspace debakla cist nic naucil?!

Standard