lisboa12

mala francozinja, ki me je zmatrala za cel popoldan.

pa dajmo za par minut nehat s telefonom, in se poglobimo v hrano. natancneje, v francesinho!
tisto malo francozinjo, ki niti ni tako mala, ko jo enkrat dobis na kroznik.
to kalorijsko stolpnico sem omenila ze parkrat, tudi linkala na google rezultate, a nobena slika vam ne more v pol ure holesterol povecat trikratno. tale francozinja je sposobna tako tega slednjega kot tudi nekajdnevnega podiranja kupckov, ki vsem v blizini dajejo vedet, kaj ste jedli.
recepta vam ne morem dat, ker ga tudi ljudje na spodnjih fotkah (olá, celina! *waves*) ne vedo.
kraljica jedi je omaka, ki nekako poveze celotno jed skupaj. sestavine omake so razlicne od enega gospodinjstva do drugega, a vsi imajo “tisto neko magicno sestavino”, ki njihovo omako naredi slastno.
skupnih imenovalnikov je malo; voda, pivo, porto, paradiznikova mezga, gorcica in zacimbe. ko zavre zmanjsate plin in pustite, da se kuha.

   


cakanje testirano krajsajo arasidi in shoti portovca.

v bistvu morate med cakanjem pripraviti se ostale faktorje jedi.
specete snicle, narezete kruh in v stilu sestavljanke vse skupaj postavite na kroznike.
kos kruha, sunka, rezina sira, klobasice, snicel, kos kruha, sir in jajce na oko. vse skupaj postavite na kratko v mikrovalovno (tolko, da se stopi sir) in cez prelijete omako. ce ste drzni lahko zraven, kot prilogo, jeste pomfri.

   

 

stvar izgleda gromozanska, in mogoce naslednji mesec dni ne boste mogli niti pomislat na francijo, a zalustalo se vam je bo veliko prehitro.
pa dober tek!

Standard